تعمیر گیربکس
تعمیر گیربکس اتوماتیک و دستی در تعمیرگاه خودرو شهر سرویس با کیفیت و دقت بالا انجام می شود و پس از تعمیرات ضمانت نامه کتبی به صاحب اتومبیل داده می شود تا او نیز آسوده خاطر باشد.
تعمیر گیربکس تخصصی نیازمند تجربه و دانش و توانایی بالا است. مشتریان عزیز قدیمی ما را به خوبی می شناسند و تعمیرگاه شهر سرویس نیز به توانایی مکانیک ها و تکنسین های خود باور دارد. برای این که مشتریان گرامی جدید هم خیالی راحت داشته باشند قسمت تعمیر شده را برایشان ضمانت می کنیم.
تعمیرگاه شهر سرویس وارد بیستمین سال فعالیت خود شده است و با بیست سال تجربه و متخصصان بینالمللی آماده ارائه خدمات تعمیرگاهی است. چه تعمیر گیربکس باشد چه تعمیر موتور و چه هر قسمت دیگر خودرو.
اگر به دنبال یک تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک و دستی متخصص می گردید، می توانید با تیم شهر سرویس تماس بگیرید.
گیربکس و انواع آن چیست؟
گیربکس ها وسایل مکانیکی هستند که با تغییر سرعت، گشتاور و جهت چرخش، نیرو را از یک قسمت خودرو به قسمت دیگر منتقل می کنند.
به عبارت دیگر گیربکس خودرو یک جزء مکانیکی است که مسئول توانایی خودرو در حرکت از یک نقطه به نقطه دیگر است. این کار را با انتقال انرژی موتور به چرخه ای خودرو و کنترل عملکرد خودرو در سرعت های مختلف انجام میدهد.
گیربکس بخشی جدایی ناپذیر از خودرو است که می توان آن را برای عملکرد بهتر یا مناسب بودن برای سایر شرایط رانندگی تغییر داد.
گیربکس یا جعبه دنده خودرو متشکل از چرخ دنده ها، بلبرینگ ها، شفت ها و غیره است که بین موتور خودرو و چرخ قرار دارد. نیروی تولید شده توسط موتور را به چرخ منتقل می کند و آن را مسئول حرکت خودرو می کند. علاوه بر این، وظیفه کنترل سرعت خودرو را نیز بر عهده دارد.
فراموش نکنید که تعمیر گیربکس خودرو را هر برند یا هر مدلی که باشد، می توانید به مجموعه تعمیرگاهی شهر سرویس بسپارید.
موتور خودرو مسئول نیروی مورد نیاز برای حرکت خودرو است. با این حال، نیروی تولید شده باید از طریق گیربکس خودرو بین موتور و چرخ ها ارسال شود.
یکی از بهترین و برترین تعمیرگاه ها برای تعمیر گیربکس در تهران و ایران مجموعه شهر سرویس است.
همانطور که می دانید گیربکس های اتومبیل دارای دو دسته هستند:
- گیربکس دستی
- گیربکس اتوماتیک
گیربکس دستی
گیربکس در خودرو های دستی دارای شش دنده است که شامل دنده اول، دوم، سوم، چهارم، پنجم و دنده عقب است. راننده پدال کلاچ را فشار می دهد تا گیربکس را جدا کند. پس از آن، دنده را با استفاده از یک اهرم متصل به یک سری میله های انتخابگر متصل به قسمت بالایی یا کناری جعبه دنده انتخاب می کند.
تصور کلی این است که استفاده از دنده کمتر منجر به کاهش سرعت موتور می شود. یعنی دنده اول بیشترین گشتاور و کمترین سرعت را دارد. سپس راننده کلاچ را رها کرده و پدال گاز را برای حرکت خودرو فشار میدهد.
در این مدل گیربکس راننده کنترل کاملی بر تعویض دنده ها و انتخاب سرعت دارد. خودرو با گیربکس دستی ارزانتر از گیربکس اتوماتیک هستند و تعمیر و نگهداری آسان تری دارند.
همانطور که گفته شد تعمیر گیربکس دستی به تخصص خاصی نیاز دارد که بهترین مکانیک ها و تعمیرکاران آن در مجموعه شهر سرویس حضور دارند.
گیربکس اتوماتیک
در یک وسیله نقلیه اتوماتیک، هیچ دسته دنده یا کلاچ وجود ندارد. راننده فقط باید پدال گاز یا ترمز را همانطور که انتظار می رود فشار میدهد. برخلاف گیربکس دستی، گیربکس اتوماتیک خودرو از سنسورهایی برای تشخیص زمان نیاز خودرو به تعویض دنده استفاده می کند.
برای تعویض دنده، مبدل گشتاور موتور و گیربکس را جدا می کند و با استفاده از مایع انتقال فشار ایجاد می کند. سپس فشار ایجاد شده برای به حرکت درآوردن چرخ دنده های خورشیدی، سیاره ای و حلقه ای استفاده می شود که چرخ دنده ها را مانند دستورالعمل دستی به هم متصل می کند تا به سرعت مورد نیاز دست یابد.
خودرو هایی که با گیربکس اتوماتیک کار می کنند گران تر هستند اما استفاده از آنها راحت تر است.
تعمیر گیربکس اتوماتیک نیز در مجموعه شهر سرویس با گارانتی ویژه ای انجام می شود.
تفاوت گیربکس دستی و اتوماتیک چیست؟
گیربکس های دستی و اتوماتیک خودرو از نظر ساختار و تأثیر آنها بر تجربه رانندگی متفاوت است. در ادامه چند تفاوت بین این دو گیربکس را توضیح خواهیم داد. البته در نحوه تعمیر گیربکس بین این دو مدل نیز تفاوت وجود دارد.
اجزاء
گیربکس دستی دارای اجزای مختلفی است که آن را از گیربکس اتوماتیک متمایز می کند. اجزای گیربکس دستی شامل سنکرونایزرها، فلایویل، دوشاخه انتخابگر و تعویض دنده می باشد، در حالی که اجزای گیربکس اتوماتیک شامل مبدل گشتاور، شفت خروجی، نوار ترمز، پمپ روغن، مجموعه چرخ دنده ها، بسته های کلاچ، تابه روغن و بدنه سوپاپ هستند.
کنترل رانندگی
در گیربکس دستی خودرو، راننده کنترل بیشتری روی تعویض دنده با استفاده از میله دنده و کلاچ دارد. از سوی دیگر، گیربکس اتوماتیک نیاز راننده به کنترل تعویض دنده را برطرف می کند.
راندمان سوخت
کارایی گیربکس اتوماتیک به دلیل عملکرد بهینه موتور آنها را از نظر بازده سوخت بهتر می کند که در گیربکس های دستی این گونه نیست.
یادگیری تعویض دنده
گیربکس های دستی در مقایسه با گیربکس اتوماتیک دارای قلق تعویض دنده هستند. رانندگان می توانند یادگیری هماهنگی تعویض کلاچ و دنده را چالش برانگیز یاد بگیرند.
هزینه
گیربکس های دستی به دلیل تجربه کاربری کمتر و اجزای مورد استفاده در ساخت آن ها هزینه اولیه کمتری دارند و در گیربکس های اتوماتیک به دلیل پیچیده تر بودن هزینه اولیه بیشتری دارند.
هزینه تعمیر گیربکس نیز در آنها متفاوت است و معمولاً هزینه تعمیرات گیربکس اتوماتیک گران تر است.
تعمیر گیربکس و قطعات داخل آن
تعمیر گیربکس زمانی لازم می شود که قطعات داخلی آن دچار مشکل شوند و در روند کار آن اختلال ایجاد کنند.
گیربکس خودرو از اجزا یا قطعات مختلفی تشکیل شده است، اگرچه این بستگی به نوع گیربکس خودرو (اتوماتیک یا دستی) دارد. با این وجود، در اینجا اجزای اصلی گیربکس در اکثر خودرو ها وجود دارد.
چرخ دنده ها
دنده های جعبه دنده خودرو دیسک های فلزی در اندازه های مختلف با برجستگی ها و تعداد دندانه های مختلف هستند. آنها در تمام گیربکس های خودرو هستند، روی شفت ها (به جز شفت اصلی) ثابت هستند و می توانند در هر جهت بلغزند.
دنده گیربکس نیرو را از یک شفت به شفت بعدی منتقل می کند که بسته به اندازه، تعداد دندانه ها و برجستگی های آن منجر به تولید گشتاور می شود. یک دنده بزرگ گشتاور بالایی تولید می کند که منجر به سرعت کمتر می شود. از طرف دیگر، یک دنده کوچک گشتاور کمتری خواهد داشت که منجر به سرعت بالاتر می شود.
گاهی تعمیر گیربکس زمانی لازم می شود که چرخ دنده ها آسیب دیده باشند.
شفت ها
شفت های موجود در گیربکس خودرو عبارتند از شفت ورودی، میل های متقابل و شفت های اصلی. شفت ورودی که شفت محرک و کلاچ نیز نامیده می شود، از طریق میل لنگ به موتور متصل می شود و نیروی تولید شده توسط موتور خودرو را حمل می کند.
میل جلو مستقیماً به شفت کلاچ متصل می شود و دارای چرخ دنده ای است که هم با شفت کلاچ و هم با محور اصلی وصل می شود. علاوه بر این، بر اساس اتصال مستقیم با شفت حامل قدرت های تولید شده و نسبت دنده، می تواند با سرعت موتور یا سرعت پایین تر کار کند.
در نهایت، شفت اصلی یا شفت اولیه در یک انتها به شفت یونیورسال و از طرف دیگر به شفت جلو وصل می شود. با سرعت خودرو و سرعتی متفاوت از میل جلو حرکت می کند.
در مواردی امکان دارد شفت ها ایراد پیدا کنند که مجبور به تعمیر گیربکس خودرو شوید.
بلبرینگ
این بخش از گیربکس در کاهش اصطکاک و تسهیل چرخش عمل می کند. آنها در هر دو محور اصلی و ضد شفت وجود دارند.
خرابی بلبرینگ یک ایراد شایع است و صاحب اتومبیل را مجبور می کند به سراغ یک تعمیرگاه برای تعمیر گیربکس برود.
مسکن یا محفظه
محفظه گیربکس خودرو به کیسی گفته می شود که شامل تمامی اجزا و قطعات است. بسیار قوی است و از قطعات محافظت و پشتیبانی می کند.
سلام و عرض خسته نباشید! مقاله خیلی
جذاب و آموزندهای بود. به همه توصیه میکنم این سایت رو امتحان کنن.
موفق باشید!
سلام و خسته نباشید! این سایت خیلی حرفهایه و من واقعاً از مطالبش لذت
میبرم. امیدوارم همیشه موفق باشید.
سلام و عرض ادب! از وقتی این سایت رو پیدا کردم، کلی اطلاعات جدید به دست آوردم.
امیدوارم همیشههمینطور موفق باشید و محتوای خوبی
ارائه کنید.
سلام! این سایت خیلی به من
کمک کرد تا اطلاعات خودم رو بالا ببرم.
واقعاً از نویسنده محترم ممنونم.
موفق باشید!